Förändring är en förutsättning för utveckling!

Har ni samma roller och samma struktur på alla möten så minskar farten för utveckling. Det är som att alltid träna på samma sätt. Då blir du bra på tex att niga om du alltid kör benböj för att träna ben. Kroppen vänjer sig och anpassar sig till det vi tränar på. Vi blir jäkligt bra på en övning om vi kör samma övning varje träning, men ofta har övningen ett större syfte!

Samma gäller med möten på tex ledningsmöte eller matchmöte. Ska vi bli bra på möten så kan vi ha samma struktur och strategi varje gång, alla har samma roll och alla förväntas ungefär samma sak av varandra.
Men mötet har ofta ett större syfte än att bli ett bra möte.

Är syftet större än ett bra möte? Då bör du förändra strukturen och ibland byta roller.

Alla blir mer skärpta och ser saker från nya infallsvinklar.

Första mötet efter förändring kan bli lite rörigt, på samma sätt som när jag kör en ny övning för laget. Första gången blir lite ”fumligt” oklart och osäkert.

Andra försöket blir ofta på en bra nivå men sen tredje och X antal gånger framåt så kommer förändringen ge en bättre utveckling än tidigare!
Självklart så kanske du måste justera och ändra lite från första försöket, men ge det verkligen en chans!

Om admin

Vad är det som gör att en del grupper bryter barriärer och når resultat? Vilka faktorer ligger bakom att ett lag sätter mål och når dit? Hur hittar ett högpresterande system nycklarna till sin egen framgång?