Du finner det du söker

Ofta när jag stör mig på någon liten sak så ser jag det mer och mer. Tex om jag stör mig på en persons beteende så är det svårt att koppla bort det och se allt annat som kanske är bra! Jag ser istället bara det jag stör mig på mer och mer. ( Känner du igen dig? )

Många ledare som börjar störa sig på en anställd eller spelare eller kanske på en annan ledare har svårt att göra en förändrad bedömning. Vilket är ett måste om du ska lyckas som ledare över tid.

Ge alla flera chanser! Vill du ha en förändring så bestäm dig för att ändra uppfattning och se det du vill se. Låt det gå en tid och utvärdera!

Har det gått allt för långt och du ser bara elände hos personen så fundera över vilken positiv intention han har med det han gör.
Jag vill tro att ingen gör saker för att vara elak. Alla har någon typ av positiv Intention med det han gör, sen kanske vi har olika intentioner eller olika syn på vad för typ av aktivister som leder dit.
Men det blir oftast betydligt enklare att förhålla sig till personen om du har den uppmärksamheten.

Om admin

Vad är det som gör att en del grupper bryter barriärer och når resultat? Vilka faktorer ligger bakom att ett lag sätter mål och når dit? Hur hittar ett högpresterande system nycklarna till sin egen framgång?